Maatregelen naar aanleiding van het COVID 19 (Corona-virus) d.d. 12 juli 2021

In Hospice de Mare verblijven mensen met een zeer kwetsbare gezondheid. Een besmetting met het coronavirus vormt voor onze gasten een nog groter risico dan voor anderen. Ook is het van groot belang dat ons medewerkers en vrijwilligers niet onnodig wordt blootgesteld aan besmettingsrisico’s.

Maar gelukkig zien we in de afgelopen periode dat het aantal besmettingen in het land afneemt en aantal vaccinaties toeneemt. In de maatschappij worden nu weer versoepelingen doorgevoerd en daar willen wij graag op aansluiten.

Bezoek is welkom als op onderstaande vragen met" Nee" geantwoord kan worden.

• Heeft u of een huisgenoot momenteel corona of heeft u in de afgelopen 10 dagen corona gehad
  • Heeft u of een huisgenoot verkoudheidsklachten zoals een loopneus, hoesten of niezen?
  • Heeft u of een huisgenoot koorts of plotseling reuk- en smaakverlies?
  • Bent u in afwachting van een corona test?

Voor bezoek geldt:

• Alle bezoekers dragen een mondneusmasker. Bezoekers zorgen zelf voor een mondneusmasker.
  • Uitgangspunt blijft dat de 1,5 meter gewaarborgd moet worden op de kamer en daarbuiten. Daarom kunnen er maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd (ongeacht leeftijd) op de kamer aanwezig zijn. Er is geen beperking meer op het aantal bezoekers per dag per gast.
  • Wij verzoeken alle bezoekers om hun bezoek aan het hospice in nauw overleg te plannen met de eerste contactpersoon en het hospice niet te bezoeken zonder afspraak met familie. Door deze afspraken hopen wij toch in staat te blijven om zoveel mogelijk onze gasten in een zo huiselijk mogelijke sfeer liefdevol en zorgzaam bij te staan in de laatste fase van hun leven.
  • Wilt u direct bij binnenkomst en vertrek op de gastenkamer en vertrek handen gedurende 20 seconden met zeep wassen en drogen met een papieren handdoek?