Maatregelen naar aanleiding van het COVID 19 (Corona-virus) d.d. 15 oktober 2020

De uitbraak van het Corona-virus heeft grote impact op de palliatieve-terminale zorg. Ons uitgangspunt daarbij is dat we onze gasten en medewerkers zoveel mogelijk tegen besmetting met het coronavirus willen beschermen. In Hospice de Mare liggen gasten met een grote zorgbehoefte en zijn kwetsbaar. Onze medewerkers zijn onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat wij zorg kunnen blijven geven aan ieder die het nodig heeft hebben wij een aantal maatregelen genomen. Wij hopen op uw begrip en medewerking. Natuurlijk gebruiken wij de landelijke richtlijnen van de overheid, het RIVM en Marente.

Bezoek is welkom als op alle onderstaande vragen met NEE geantwoord kan worden.

Heeft u of een huisgenoot momenteel corona of heeft u in de afgelopen 10 dagen corona gehad?
Heeft u of een huisgenoot verkoudheidsklachten zoals loopneus, hoesten of niezen?
Heeft u of een huisgenoot koorts of plotseling reuk- en smaakverlies?
Bent u in afwachting van een corona test?
Heeft u of een huisgenoot de afgelopen 10 dagen onbeschermd contact gehad met iemand die mogelijk verdacht is van besmetting of terugkomt met een terugkomst van kleurcode ''oranje".

Bezoekers houden overal in het hospice 1.5 meter afstand tot medewerkers en tot andere gasten en hun bezoekers. Bezoek draagt een mondneusmasker vanaf de voordeur en dit mondneusmasker wordt gedurende het gehele bezoek gedragen. Bezoek zorgt zelf voor een mondneusmasker. Per keer mogen maximaal 2 personen tegelijkertijd aanwezig zijn op de gastenkamer, maximaal drie keer per dag. Dit mogen per dag verschillende personen zijn. Bij binnenkomst en vertrek goed handen wassen. In verband met een mogelijk bronnen en contactonderzoek.

Wij verzoeken alle bezoekers om hun bezoek aan het hospice in nauw overleg te plannen met de eerste contactpersoon en het hospice niet te bezoeken zonder afspraak met verpleging of familie.
Door deze afspraken hopen wij toch in staat te blijven om zoveel mogelijk onze gasten in een zo huiselijk mogelijke sfeer liefdevol en zorgzaam bij te staan in de laatste fase van hun leven.