• Indicatie en opname

Indicatie en opname

Indicatie
Een opname kan plaatsvinden bij een levensverwachting van minder dan drie maanden. De huisarts of specialist van het ziekenhuis regelen de indicatie.

Deze indicatie is nodig om de zorg betaald te krijgen uit de Zorgverzekeringswet. Helaas zijn er ook regels en kosten. Voor u en voor ons. Natuurlijk willen wij daar graag bij helpen. Hoe dat zit, vind u terug op deze website op de pagina over Zorg.

Aanmelden
U kunt zich persoonlijk aanmelden of een naaste kan dit voor u doen. Ook uw huisarts, het ziekenhuis of de thuiszorg kan bemiddelen. Leeftijd, levensovertuiging en culturele achtergrond spelen geen rol bij de beoordeling of u in aanmerking komt. Het is altijd mogelijk om vooraf een informatief gesprek te hebben en een rondleiding te krijgen.

Voor opname kunt u contact opnemen met Nelly van der Does, manager via 06 41 347 827 óf met Louise Drabbe, coördinator via 06 23 267 137.

Ons hospice is gevestigd in Leiderdorp, aan de Hoogmadeseweg 70 en telefonisch bereikbaar via
071 78 20 503.

Opname
Als het besluit is genomen en de aanvraag rond is, maken we over het moment van opname en wat er allemaal bij komt kijken samen zorgvuldige en concrete afspraken in een zorgovereenkomst.