• Ons huis

Ons huis

Gastenkamers

In Hospice de Mare zijn zes gastenkamers met een eigen badkamer, douche en toilet. In de kamer staat, naast een bed met nachtkastje, een tafel met twee stoelen en, in sommige kamers, een makkelijke fauteuil. Er is een klein keukenblok met koud & warm stromend water, stopcontacten, een koelkastje met diepvriesvakje en een kledingkast met hang- en legmogelijkheid. Ook voor een tv en wifi-ontvangst is gezorgd.


Om een persoonlijke sfeer te creëren is het mogelijk om zelf schilderijen, foto’s en andere kunstuitingen mee te nemen en op te hangen.

Huiskamer

Steun van familie en vrienden, troost bieden aan uw dierbare, is van groot belang. We hanteren geen bezoektijden. In goed overleg kan veel en moet niets. Naast de kamer van de gast is er een gezamenlijke huiskamer. Hier kan in samenwerking met de vrijwilligers van alles worden ondernomen, zoals spelletjes doen, samen eten en er kan zelf koffie of thee worden gezet al dan niet met wat lekkers.

In de avond kookt ons vrijwillige kookteam. U kunt voor een bescheiden, na overleg, mee-eten.

In de periode dat een gast bij ons verblijft, rijzen er vaak vragen. Blijf er niet mee zitten. Ons team luistert naar wat u bezighoudt. Het is zo belangrijk om op gezette tijden uw hart even luchten of uw verdriet te openbaren. Dat kan helpen met uw kijk op de toekomst. Het kan ook gaan om praktische klussen of de hulp daarvoor organiseren. We nemen graag de tijd om daarmee bezig te zijn. En als er behoefte is aan professionele ondersteuning, bijvoorbeeld van een fysiotherapeut, psycholoog of geestelijk begeleider, kunnen wij daar zeker bij helpen.