• Ons huis
  • Ons huis
  • Ons huis

Ons huis

Hospice De Mare heeft zes gastenkamers, ieder met een eigen badkamer, douche en toilet. In de kamer staat een bed met nachtkastje, een tafel met twee stoelen en, in sommige kamers, een comfortabele fauteuil. Iedere kamer heeft ook een keukenblok met een koel/diepvrieskastje, een kledingkast met hang- en leg mogelijkheid, een tv en wifi-ontvangst.
Alle kamers grenzen aan de grote tuin en hebben een eigen terras met tuinmeubilair, waar ook het bed naartoe gereden kan worden.

Om een persoonlijke sfeer te creëren is het mogelijk om zelf schilderijen, foto’s en andere kunstuitingen mee te nemen en op te hangen.

Huiskamer
Steun van en samenzijn met familie en vrienden is van groot belang. Daarom hebben we naast de gastenkamers een gezamenlijke huiskamer. Een huiselijke omgeving om samen te zijn, met elkaar koffie of thee te drinken, taart te eten, spelletjes te spelen, samen te eten. We hanteren geen bezoektijden. In goed overleg kan veel en moet niets.

In de avond kookt ons vrijwillige kookteam. U bent van harte welkom om voor een bescheiden bijdrage en na overleg i.v.m. de planning aan te schuiven.

Wij nemen graag de tijd voor u
In de periode dat een gast bij ons verblijft, rijzen er vaak vragen. Blijf er niet mee zitten. Ons team luistert naar wat u bezighoudt. Het is zo belangrijk om op gezette tijden uw hart even te luchten of uw verdriet te openbaren. Dat kan helpen met uw kijk op de toekomst.

Het kan ook gaan om praktische klussen of de hulp daarvoor organiseren. We nemen graag de tijd om daarmee bezig te zijn. En als er behoefte is aan professionele ondersteuning, bijvoorbeeld van een fysiotherapeut, psycholoog of geestelijk begeleider, kunnen wij daar zeker bij helpen.