• Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hier leest u een aantal veel gestelde vragen waar wij u meteen een antwoord op kunnen geven. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op via 'contact' op onze website

Hoeveel kamers zijn er?
Het Hospice telt zes kamers. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met een standaard inrichting die aangevuld kan worden met eigen spullen.

Zorg en bezoek
Familie en vrienden zien wij niet als bezoek. Zij zijn altijd van harte welkom. Voor de vrijwilligers is het prettig te weten wanneer u er bent en weer weg gaat. Zij weten dan dat de bewoner alleen is. Familieleden en vrienden kunnen op elk moment meehelpen met de zorg. Wij stimuleren de mantelzorgers om zoveel mogelijk aanwezig te zijn en, als het kan, mee te doen met de zorg of met andere ondersteunende activiteiten. Doe alsof u thuis bent.

Andere bekenden zijn uiteraard ook welkom als de bewoner aangeeft dit graag te willen.

Logeren
Hospice de Mare heeft geen aparte overnachtingsmogelijkheden. Wanneer een familielid of naaste om wat voor reden graag wil blijven bij hun dierbare wordt er een bed in de kamer geplaatst. In de laatste fase, laatste nacht, is dat vanzelfsprekend. Wanneer u in een eerder stadium of langer wilt logeren dan zijn de kosten € 27,50 per nacht incl. maaltijden.

Specifieke wensen gasten/familieleden
Wij willen zoveel mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van de gast. De kamer kan worden ingericht met specifieke eigendommen.

Kan ik mijn huisdier meenemen?
Ja, in overleg kan dit. Een voorwaarde is dat dit geen overlast geeft voor andere bewoners en dat de naasten zorgen voor het huisdier.
Het huisdier verblijft op de kamer van de gast en niet in de algemene ruimte, zoals de huiskamer.

Roken
Er kan gerookt worden op het balkon van de huiskamer van de Hospice.

Maaltijden
U kunt mee eten als de kookgroep heeft gekookt. Voor een bescheiden bijdrage van € 7,50 voor het avondeten en voor een lunch vragen wij € 3.

Hoe zit het met eten en drinken?
Voor al uw bezoek is er vrij koffie en thee te verkrijgen. Andere drank kunt u in uw eigen koelkast op de kamer zetten. De warme maaltijd wordt verzorgd door de kookvrijwilliger. Zij komen dagelijks inventariseren wat er in huis is en wat de wensen voor de maaltijden zijn. Graag voor 15 uur opgeven als iemand mee wil eten. Er kan in de gezamenlijke huiskamer gegeten worden, dan wel op de eigen kamer, net wat u prefereert.

Wie doet de was?
Bedden- en linnengoed wordt door het Hospice verzorgd. Uw persoonlijke was (kleding etc.) wordt in principe niet door ons gedaan. Bij hoge uitzondering kan dit in het Hospice worden gedaan.

Kan ik gebruik maken van internet?
Ja, dat kan. In het hele Hospice is gratis wifi. U moet alleen zelf een laptop, tablet of smartphone meenemen.

Parkeren
Parkeren in de omgeving is gratis. Tevens kunt u gebruik maken van de parkeerplaats bij Hofwijck