• zorgvrijwilligers

Onze vrijwilligers
maken het verschil

In het hospice is 24 uur per dag verpleging aanwezig. Aanvullend bieden geschoolde vrijwilligers onze gasten en hun bezoekers de zorg en aandacht die zij verdienen. Zij regelen van alles in en rondom het huis (van koken tot tuinieren) en ontlasten de naasten. Die krijgen daardoor weer de ruimte om op een vertrouwde wijze kostbare momenten met elkaar te delen.
Afhankelijk van de kennis, ervaring en wensen van de vrijwilligers doen we een beroep op hen voor verschillende werkzaamheden, zoals:

Het huishouden
koffie zetten, bloemen verzorgen, ramen zemen, en al het andere wat in een gewoon huishouden ook moet gebeuren.

Koken
iedere dag wordt er door de creatieve kookvrijwilligers een verse, smakelijke maaltijd bedacht en bereid voor onze gasten en, indien gewenst, voor hun naasten.

IT
IT-vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor ons computersysteem, voor het in de lucht houden van deze website, de wifi en voor onze social media uitingen.

Onderhoud
er zijn handige vrijwilligers die kunnen helpen bij het ophangen van een schilderij, het vervangen van een lamp en ander voorkomend klein onderhoud.

Administratie
sommige vrijwilligers ondersteunen ons op het gebied van administratieve taken.

Tuinonderhoud
onze grote tuin vraagt een hoop onderhoud en gelukkig hebben we ook een team enthousiaste tuinvrijwilligers hiervoor beschikbaar.

Onze zorgvrijwilligers werken in diensten van vier uur, tussen 7.15 - 22.45 uur. De kookvrijwilligers zijn aanwezig van 15.00 - 19.00 uur.

De vrijwilligers roosteren zichzelf in. Dit gaat via een roosterprogramma dat ze thuis op computer of laptop kunnen ontvangen. Veel vrijwilligers roosteren zichzelf in op een vast dagdeel. Dat kan al maanden vooruit. Anderzijds is er ook altijd de mogelijkheid jezelf weer uit het rooster te halen, wanneer je plotseling een andere activiteit hebt of bijv. een vakantie. Elke week worden alle vrijwilligers uitgenodigd om in te schrijven op de eventueel nog openstaande plekken in het rooster.