Maatregelen naar aanleiding van het COVID 19 (Corona-virus) d.d. 25 mei 2020

De uitbraak van het Corona-virus heeft grote impact op de palliatieve-terminale zorg. Ons uitgangspunt daarbij is dat we onze gasten en medewerkers zoveel mogelijk tegen besmetting met het coranavirus willen beschermen. In Hospice de Mare liggen gasten met een grote zorgbehoefte en zijn kwetsbaar. Onze medewerkers zijn onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat wij zorg kunnen blijven geven aan ieder die het nodig heeft, hebben wij een aantal maatregelen genomen. Wij hopen op uw begrip en medewerking.


Natuurlijk gebruiken wij de landelijke richtlijnen van de overheid, het RIVM en Marente. Daarom hebben wij helaas de mogelijkheden voor bezoek moeten beperken. In principe 4 vaste bezoekers per gast. Per dag maximaal 3 bezoekers en 1 persoon per keer. Wij verzoeken alle bezoekers om hun bezoek aan het hospice in nauw overleg te plannen en het hospice niet te bezoeken zonder afspraak.
Mensen die koorts hebben, verkouden,snotterig of grieperig zijn, of in contact zijn gewenst met een persoon die besmet is met het coronavirus hebben helaas geen toegang tot het hospice.
Door deze afspraken hopen wij toch in staat te blijven om zoveel mogelijk onze gasten in een zo huiselijk mogelijke sfeer liefdevol en zorgzaam bij te staan in de laatste fase van hun leven.