Verwarm de oven op 150 graden en plaats de bakplaat in het midden. Vet de bodem en zijkanten van de bakvorm (circa 22 cm) in met boter.
Doe de boter en chocola in een grote warmtebestendige bak en laat het au bain-marie smelten. Roer het geheel en herhaal totdat alles helemaal gesmolten is. Laat even afkoelen en meng het beslag met de eidooiers.
Klop het eiwit totdat het enigszins omhoog blijft staan. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop dit geheel totdat het stevig genoeg is om er 'pieken' mee te maken.
Voeg 1/4 van het eiwitmengsel toe aan de chocolademix en voeg daarna de rest van het eiwitmengsel geleidelijk toe.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Bak de cake 45 -50 minuten en laat hem vervolgens volledig afkoelen.
TIP
Serveer het gerecht met verse rode vruchten ernaast of met vanille-ijs en slagroom. Of maak een coulis van verse vruchten:
250 gram verse vruchten zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen
15 gram suiker
Sap van een halve citroen
Doe de verse vruchten, suiker en citroensap in een pan en kook het in het begin op hoog vuur. Laat de temperatuur langzaam dalen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Pureer het in een blender of met een staafmixer. Daarna eventueel nog zeven. Net wat je lekker vindt.
Heerlijke hachee volgens Marta
Heerlijke hachee volgens Marta
Dit heb je nodig
5 uien
50 gram boter
600 gram rundvlees, bijv. riplappen
eetlepels bloem
1 runder bouillonblokje
½ liter warm water
2 eetlepels azijn
1 theelepel suiker
paar laurierblaadjes en een paar kruidnagels
Zo maak je het
· Pel de uien en snijd ze in grove stukken
· Smelt de boter in de pan en braad het in stukjes gesneden vlees onder voortdurend roeren aan gedurende twee minuten. Haal het uit de pan.
· Blancheer de uien even in de pan totdat ze wat glazig zijn.
· Voeg het vlees bij de uien en voeg naar smaak peper en zout toe.
· Bestuif alles met bloem en roer het geheel goed door elkaar.
· Verkruimel het bouillonblokje en voeg het aan het vlees toe.
· Voeg het warme water toe. Zorg ervoor dat alles net onder de jus staat.
· Voeg azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng het geheel aan de kook.
· Zet de deksel een beetje schuin op de pan en laat alles een paar uur op een laag vuurtje sudderen totdat het vlees gaar is.